Auteurs


Het schrijversduo Kortsmit & Lotz schrijft thrillers, toneelstukken en kinderboeken.

Kortsmit & Lotz
Simone Kortsmit en Emile Lotz leerden elkaar midden jaren negentig in Amsterdam kennen. In 2004 vatten zij het plan om zijn kwaliteiten als scenarist en haar ervaring als schrijvend journalist te bundelen. Een samenwerking was geboren. In eerste instantie schreven ze samen toneelstukken. Pas later ontstond het idee een thriller te schrijven. Ze stuurden het manuscript op naar een aantal uitgeverijen. Uitgeverij Lebowski haalde het uit zijn torenhoge stapel binnenkomende post en in juni 2009 lag ‘Zusters in het kwaad’ in de winkel. Ook werden ze gevraagd een kort verhaal te schrijven voor ‘Summercrime’.

Emile Lotz
Emile Lotz (1967) studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam, maar bemachtigde tijdens zijn studie een stageplaats bij het Amsterdamse filmbedrijf IBL. Hier deed hij ervaring op als scenarioschrijver, regie-assistent en producent. Na vijf jaar bij IBL begon Emile als zelfstandig schrijver. Hij schreef en produceerde bedrijfsfilms, ontwikkelde kinderseries en schreef zijn eerste toneelstuk. Inmiddels heeft Emile avondvullende toneelstukken op zijn naam staan en richtte hij samen met Simone Kortsmit de toneelwebsite www.emilesimone.nl op. Op deze site zijn ook kindertoneelstukken te vinden.

Simone Kortsmit
Simone Kortsmit (1971) voltooide de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Ze studeerde daarnaast Nederlands Recht in Amsterdam. Ze deed ervaring op in de regionale journalistiek en op de nieuwsdienst van De Telegraaf. Ook werkte zij als freelance-redacteur voor diverse tijdschriften. In 2000 was ze mede-oprichter van Nieuwsbureau Energeia; een persbureau dat dag-in-dag-uit bericht over de ontwikkelingen in de energiewereld. Simone is nog steeds mede-directeur van dit bedrijf, dat inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige elektronische uitgeverij. Simone begon pas echt met het schrijven van fictie na de geboorte van haar eerste kind. Inmiddels heeft zij twee dochters.
Naast kindertoneelstukken ( te vinden op de website www.emilesimone.nl, opgericht samen met Emile Lotz ) en thrillers schrijft Simone ook kinderboeken. In 2009 verscheen haar prentenboek ‘Kusjes voor oma, cakejes voor Cas’.

Zusters in het Kwaad

Zusters in het Kwaad

Deze thriller verscheen in de zomer van 2009. Hoe ver ga jij om wraak te nemen? Wanneer ...

Ik vind jou

Ik vind jou

* Een pageturner waarin gevoelens en emoties in balans zijn met actie en cliffhangers * Uitgegeven door ...

Auteurs

Auteurs

Het schrijversduo Kortsmit & Lotz schrijft thrillers, toneelstukken en kinderboeken.